Menu

La Candelària

Twitter del Papa Francisco

Un minuto con Francisco (2)

Un minuto con Francisco

Pastoral

LOGO 2015 16op

 

Vídeo relacionado

 

Vídeo relacionado

Miércoles, 01 Junio 2016 21:32

Pelegrinatge primària a València

El 30 de maig, els alumnes de primària acompanyats per alguns professors, hem realitzat el pelegrinatge a València en el:

 

Any Eucarístic del Sant Calze en el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia 2015-2016.

 

La ruta que la Diòcesi ens ha oferit comença en l'Església del Temple i seguix en l'Escolania on els xiquets veuen el vídeo sobre el Sant Calze. A continuació, entrem en la Capilla de la relíquia (Sant Calze) i després de les explicacions pertinents, es va celebrar la Missa en la Capilla de Sant Pere, exclusivament per a nosaltres i presidida per En Javier Llopis.

 

La ruta finaliza amb la visita a la Basílica de la Mare de Déu i al museu MuMa (Museu Marià de la Mare de Déu dels Desemparats).

 

El donatiu realitzat és una participació en la "obra de misericòrdia" de la nostra Diòcesi (Centre d'acollida de Cristians Perseguits i Refugiats i Residència per a majors amb fills dependents a càrrec seu).

 

Tots els pelegrins han obtingut els seus credencials corresponents.

Miércoles, 18 Mayo 2016 12:24

VISITA A LA MARE DE DÉU D’AIGÜES VIVES

Este matí, hem anat a la Parròquia de l'Assumpció perquè ens compten la història de la Mare de Déu d'Aigües Vives, Patrona de Carcaixent. A més, els alumnes de 3r de primària, han recitat poesies i realitzat una ofrena de flors.

 

Per a finalitzar, han fet peticions personals davant de la imatge.

 

Un altre acte més per a celebrar el mes de María.

Lunes, 16 Mayo 2016 20:20

PENTECOSTA

“Al complir-se el dia de Pentecosta, estaven tots junts en el mateix lloc. De sobte, es va produir des del cel un estrèpit, com de vent que bufava fortament, i va omplir tota la casa on es trobaven assentats. Van veure aparéixer unes llengües, com a flamerades, que es dividien, posant-se damunt de cada un d'ells. Es van omplir tots d'Esperit Sant i van començar a parlar en altres llengües, ..." (Hech. 2, 1-4) ".

Hui hem celebrat en el col·legi la festivitat de Pentecosta en un ambient de cordialitat i senzillesa.

Gràcies a la gran participació dels alumnes i sent ells els protagonistes, han participat de l'oració, de la reflexió, inclús s'han atrevit a tocar els seus instruments davant de tots.

Després hem realitzat uns tallers relacionats amb el tema i per a finalitzar, els professors hem fet, cada un el que ha pogut, un berenar per a compartir amb tots: alumnes i professors.

Gràcies per la vostra col·laboració i participació.

Domingo, 15 Mayo 2016 23:33

CONFIRMACIONS

Este dissabte a la vesprada, han tingut lloc les CONFIRMACIONS en la Parròquia de l'Assumpció.

 

Durant 2 anys, jóvens del nostre col·legi han estat formant-se junt amb els seus catequistes.

 

La celebració del Sagrament de la Confirmació ha sigut oficiada pel Vicari Episcopal En Miguel Díaz, l'han acompanyat En Vicent Richard (rector de l'Assumpció), En Juan Carlos Pérez, En Juan Castelló i Fr. Juan Martí.

 

Felicitar tots els jóvens confirmats, a les seues famílies i catequistes!"

 

Lunes, 09 Mayo 2016 19:58

PRIMERA COMUNIÓ

Foto dels alumnes de primera comunió, en la Capilla del Col·legi junt amb la rèplica del Sant Calze.

Lunes, 02 Mayo 2016 23:51

MES DE MARIA

Alumnes d'1r ESO han elaborat el panell sobre María i les qualitats d'una mare, mare de Déu.

Lunes, 02 Mayo 2016 23:46

CREU DE MAIG

Creu de Maig

Aquest any és el segon que fem el muntatge de la creu de maig. En aquesta ocasió, tots els cursos del col·legi, han retallat fulls de distints tipus i colors a fi d'elaborar una creu carregada de vida, de renovació, de canvis,...

3 de maig, festivitat en algunes localitats Espanyoles i internacionals, d'origen molt antiquíssim i misteriós.

Quin és l'origen del Dia de la Creu?

Els llibres litúrgics contenen dos festes dedicades al culte de la Creu: La Invenció de la Santa Creu, el 3 de maig, i l'Exaltació, el 14 de setembre. L'Exaltació, que commemora la dedicació de les basíliques de Jerusalem, és d'origen oriental i no va passar a occident fins del segle VII, a través del ritu romà.

La Invenció de la Santa Creu, en canvi, és commemorada des d'antic. A Espanya apareix en tots els calendaris i fonts litúrgiques mossàrabs, posant-la en relació amb el relat de la troballa per Santa Elena de l'autèntica Creu de Crist. Aquest relat figura en els passioners del segle X i pot resumir-se així: En el sext any del seu regnat, l'emperador Constantino s'enfronta contra els bàrbars a la vora del Danubi. Es considera impossible la victòria a causa de la magnitud de l'exèrcit enemic. Una nit Constantino té una visió: en el cel es va aparèixer brillant la Creu de Crist i damunt d'ella unes paraules, In hoc signe vincis ("Amb aquesta senyal venceràs") . L'emperador va fer construir una Creu i la va posar al capdavant del seu exèrcit, que llavors va vèncer sense dificultat a la multitud enemiga. De volta a la ciutat, esbrinat el significat de la Creu, Constantino es va fer batejar en la religió cristiana i va manar edificar esglésies. De seguida va enviar a sa mare, santa Elena, a Jerusalem a la cerca de la verdadera Creu de Crist. Una vegada en la ciutat sagrada, Elena va manar cridar als més savis sacerdots i amb tortures va aconseguir la confessió del lloc on es trobava la Creu a Judes (després Sant Judes, bisbe de Jerusalem). En la muntanya on la tradició situava la mort de Crist, van trobar tres encreuaments ocultes. Per a descobrir quina d'elles era la verdadera les van col·locar una a una sobre un jove mort, el qual va ressuscitar al ser-li imposada la tercera, la de Crist. Santa Elena va morir pregant a tots els que creuen en Crist que celebraren la commemoració del dia en què va ser trobada la Creu, el tres de maig.

Tota aquesta història té, sens dubte, molt de llegenda, perquè l'emperador Constantino va ser considerat en l'edat mitjana occidental com a prototip del príncep cristià i se li va rodejar de multitud de relats fabulosos. A més, la celebració d'este dia és anterior al Passioner. En la Lex Romana Visigothorum, promulgada per Recesvinto l'any 654, i renovada per Ervigio en el 681, es menciona aquesta festivitat comparant-la, per la qual cosa es referix a la seua solemnitat, amb les majors de l'any eclesiàstic; i en el Leccionari de Sitges, compost cap a l'any 650, apareix amb el nom de dies Sanctae Crucis, sent este el més antic testimoni de la seua commemoració a Espanya. Des de la primera mitat del segle VII es té coneixement de l'existència a Espanya de relíquies de la Creu, concretament en sengles esglésies de Mèrida i Guadix. Finalment, cal afegir que el culte a la Creu en general és encara més antic, perquè sabem que l'any 599 es va celebrar en la Catedral de la Santa Cruz el II Concili de Barcelona, la qual cosa implica al seu torn una advocació anterior.

En canvi, de la celebració popular de la festa de la Santa Creu, la que més ens interessa, a penes hi ha dades antigues. Els primers testimonis que coneixem es remunten tan sols al segle XVIII, encara que este buit documental no implica necessàriament que la festa no existira des d'abans. En tot cas, pareix que la celebració popular de la Creu de Maig tal com hui la coneixem va aconseguir el seu màxima esplendor durant els segles XVIII i XIX, per a començar a decaure a principis del XX.

Aquesta festa, en el seu vessant popular, té en el centre una creu, de grandària natural o reduït, que s'adorna, en el carrer o en l'interior d'una casa, amb flors, plantes, objectes diversos (mocadors, cobertors, quadros, canelobres, etc.) i adorns elaborats.

Lunes, 18 Abril 2016 19:22

Pelegrinatge Sant Calze de València

18 d'abril de 2016.

      Els alumnes de 2n ESO han realitzat el pelegrinatge al Sant Calze de València, enguany any de la Misericòrdia. Han obtingut la credencial de pelegrí.

      El nostre pelegrinatge consistix en un itinerari que ens porta cap a Déu i que té com a “llocs” la confessió sacramental, la comunió eucarística i l'oració pel Màxim Pontífex. Estes obres, unides a l'exercici de la caritat i de la misericòrdia, conformen l'itinerari d'este pelegrinatge a la S.I. Catedral de València, en la que es custodia el Sant Calze del Sopar del Senyor. També servirà esta credencial per als pelegrinatges que, amb motiu del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia, es realitzen als temples jubilares.

Miércoles, 06 Abril 2016 00:24

VIACRUCIS

Dimecres 23 de març, resem el Viacrucis en companyia de tots els alumnes i professors del centre.

Bon començament per a la Setmana Santa.

 

Miércoles, 02 Marzo 2016 18:53

ORACIÓ PER LA PAU

En Antonio Cañizares Llovera  (Arquebisbe de València), ens invita a una oració per la pau:

 

Ens posem mà a l'obra i vos convoque ja a una trobada d'oració dels xiquets el dia 27 de febrer, dissabte a les 5 de la vesprada, en la Catedral de València. Sé que participareu moltíssims, així, de pas, guanyeu també, com els majors, el Jubileu del Sant Calze de la Misericòrdia. I, els que, per la causa que siga, no podeu vindre a la catedral, vos reuniu en el vostre col·legi o en la vostra parròquia eixe mateix dia més o menys a la mateixa hora, o entorn d'eixe dia, per a resar per la pau.

 

Així ho han fet alguns alumnes de primària. S'han reunit en la Capella del Col·legi per a resar per la pau.

 

Gràcies per estar ací.

Página 1 de 2

Activitats Pastoral

Evangeli del Dia

evangeli net

 

Sant del dia

Padrenuestro

phoca thumb l padrenuestro

 

Yo soy uno de ellos - Infancia Misionera 2015

 

6927996